Ga naar hoofdinhoud

0094

002

0121

mw-bunnik

0176

0159

0138

004

0118

0070-12

Locatie: Bunnik
Opdrachtgever: Particulier
Uitvoering: Invepro
Ontwerpteam: Remy Meijers (interieur)
Opgeleverd: 2014

Ruimtelijke moderne villa met veel daglicht

Deze levensloopbestendige villa is gesitueerd in een groene, ruim opgezette  jaren’ 70 buurt in Bunnik. De materialisering in deze wijk is overwegend in lichte/ gele baksteen, waar we met dit ontwerp op een eigentijdse wijze op aansluiten.

Het ontwerp bestaat uit twee massieve gemetselde blokken die in elkaar grijpen en opengesneden zijn met grote glasvlakken, gecombineerd met hout. Aan de straatzijde heeft de gevel een sober, gesloten karakter, aan de zonnige tuinzijde is de gevel vrijwel geheel transparant, waarbij overstekken zorgen voor een natuurlijke zonwering.

Ruimtelijk interieur met afzonderlijke plekken

Binnen bestaat de begane grond uit een reeks plekken, met elk een eigen kwaliteit. Centrale plek is de eettafel, dit is de spil in de woning, centraal gelegen tussen keuken, entree, zithoek, buitenterras en tv-hoek. Boven deze eettafel is een vide, zodat er contact is met de bovenliggende verdieping waar de kinderen hun slaap- en speelruimte hebben. De lichtinval vanuit bovengelegen ramen versterkt de ruimtelijkheid en draagt bij aan de lichte open sfeer van de woning. Overhoekse zichtlijnen verbinden de ruimtes met elkaar en geven een ruimtelijk gevoel in het huis.

De inrichting van de woning is verzorgd door Remy Meijers.

terug naar projecten