Ga naar hoofdinhoud
Alternatieve Tekst

Titel project

Bijschrift project

DSC_5746

DSC_5758

DSC_5752

DSC_5766

DSC_5805

Locatie: Castricum
Opdrachtgever: Particulier
Uitvoering: Bouwbedrijf Vrouwe
Opgeleverd: 2018

A room with a view

Op het ggz-terrein van Duin en Bosch in Bakkum, nabij Castricum, is vanaf 2014, na het winnen van een prijsvraag een nieuwe woonwijk ontwikkeld door ABB. Het landschappelijke raamwerk is bedacht door Vollmer, het stedenbouwkundig- en woningontwerp is van ZVA. De architectuur haakt aan op de stijl van de voormalige zorggebouwen: de ‘chaletstijl’. Naast de ontwikkelde woningen zijn er in elk van de 6 fases telkens een aantal vrije kavels aangewezen. Deze vrije kavels zijn voor bijna de helft uiteindelijk ook ontwerpen gemaakt door ZVA.

De ligging tegen de boomrijke duinen aan maakt deze kavel bijzonder. We hebben de leefgedeeltes van deze villa zoveel mogelijk op deze mooie setting laten oriënteren. In de woonkamer komt dit het best naar voren, het is een mooie ruimte geworden waarin het uitzicht wordt gekaderd door robuuste houten kolommen en liggers. De slanke stalen kozijnen vormen daar een mooi contrast mee en bieden zoveel mogelijk zicht op de omgeving. Opvallend is de hoogte van deze kamer, waardoor de kamer ondanks de ligging in het bos een hele lichte ruimtelijke uitstraling heeft gekregen.

De materialisering bestaat uit een combinatie van baksteen, stuc en hout en heeft een terughoudend kleurenpalet, waarbinnen het hout er als warm accent uitspringt.

terug naar projecten