Ga naar hoofdinhoud

DSC_6643

DSC_6640

DSC_6638

DSC_6632

DSC_6617

DSC_6606

DSC_6655

Locatie: Rotterdam
Opdrachtgever: ABB
Uitvoering: ABB
Opgeleverd: 2017

Een fijne beschutte buitenruimte onder de veranda.

Binnen de Rotterdamse stadsuitbreidingen vormt Vijverbuurt in park 16hoven een van de meest opvallende deel projecten. Een exclusieve villa-architectuur, omgeven door groen, op ruim bemeten kavels. In de Vijverbuurt heeft ZVA met het plan ‘De Binnensingel’ 18 luxe vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen gerealiseerd.

De architectuur sluit aan op de twee eerder gebouwde villa’s, in wit gekeimde baksteen en een vormentaal die refereert aan Amerikaanse barns. In ons ontwerp hebben we de aansluiting hiermee gevonden door gebruik te maken van dezelfde kleuren en materialen. In de vormgeving zijn we dichter bij de Nederlandse architectuurstijlen gebleven, maar hebben deze wel voorzien van een veranda. De woningen hebben hiermee een fijne buitenruimte aan de voorzijde die de relatie met de royale openbare ruimte van de singel en de waterpartij versterkt. Onder die veranda is het ’s avonds heerlijk toeven, met het uitzicht op het water en de ondergaande zon.

Het plan bevat maar liefst 7 verschillende types, die allemaal naar eigen voorkeur in te delen en uit te breiden zijn. De interactie met de uiteindelijke bewoners heeft ervoor gezorgd dat alle 18 woningen maatwerk zijn geworden en geen enkele woning hetzelfde is. De kleurstelling is het bindende element, zodat de verschillende types binnen één familie blijven.

terug naar projecten