Ga naar hoofdinhoud

DSC_2378

DSC_2412

DSC_2391

DSC_2365

DSC_2359

DSC_2355

DSC_2348

DSC_2341

DSC_2309

ZVA vakantiehuis Vlieland

DSC_2300

DSC_2299

Locatie: Duinkersoord, Vlieland
Ontwerp: 2013
Opdrachtgever: particulier
Uitvoering: Wiersma
Opgeleverd: 2016

Familiehuis

‘Een fijn, duurzaam typisch Vlielands vakantiehuis voor de familie, waar je knus met z’n tweeën kunt verblijven maar ook met de hele familie een fijne tijd kunt beleven’ zo luidde de uitvraag.

Ons antwoord hierop is een woning geworden met een kruisvormige plattegrond en een zadeldak met de typisch Vlielandse oranje dakpannen erop. Door de kruisvormige plattegrond ontstaan fijn geproportioneerde ruimtes die verschillende oriëntaties hebben, met verschillende uitzichten en verschillende sferen door een andere zon-inval. De ruimtes zijn met elkaar verbonden via het open trappenhuis dat centraal in het huisje ligt. Aan de buitenzijde geeft deze kruisvorm een fijne aanleiding om op verschillende plekken beschutte buitenruimtes te maken, afgeschermd van de immer aanwezige wind op het eiland.

De gevels zijn uitgevoerd in zwart hout, met open topgevels waardoor er op de slaapkamers en badkamer op de verdieping een prachtig uitzicht ontstaat op het duinlandschap. Op enkele slaapkamers zijn bedstedes gemaakt, de hoofdslaapkamer heeft een open nok, van glas, zodat er vanuit het bed naar de sterrenhemel gekeken kan worden.

Daar waar de afzonderlijke ruimtes prettig genoeg zijn voor 2 personen is er ook de mogelijkheid om de verschillende ruimtes aan elkaar te koppelen door het terras te overdekken en de puien open te zetten. Zo ontstaat er ineens een hele andere maat, waar het ook voor grotere gezelschappen geschikt wordt.

Het vakantiehuis is opgebouwd uit een CLT-constructie: een duurzaam houten casco met een prettig binnenklimaat. De constructie van hout is in het zicht gelaten en geeft het huisje een fijne, warme uitstraling. Er is bij de uitvoering veel aandacht geschonden aan de detaillering, materialen zoals PUR waren bijvoorbeeld niet toegestaan.  

terug naar projecten