Ga naar hoofdinhoud

ROTTERDAM_TINBERGENLAAN_08_4R8A4480_5DSR_a

ROTTERDAM_TINBERGENLAAN_07_4R8A4450_5DSR_a

ROTTERDAM_TINBERGENLAAN_04_4R8A4428_5DSR_a

ZVA ROTTERDAM_TINBERGENLAAN

ROTTERDAM_TINBERGENLAAN_01_4R8A4412_5DSR_a

metselwerk tinbergen3a

DSC_6479

DSC_6425

ROTTERDAM_TINBERGENLAAN_05_4R8A4443_5DSR_a

Locatie: Rotterdam
Ontwerp: 2016
Opdrachtgever: Dura Vermeer Zuidwest
Uitvoering: Dura Vermeer Zuidwest
Opgeleverd: 2020

In de Rotterdamse stadswijk Park 16Hoven ligt nieuwbouwproject Laan van Tinbergen. Een plek met voelbaar levendigheid van het stadsleven met tegelijkertijd de rust en ruimte van de polder. Laan van Tinbergen telt 56 ruime herenhuizen en 17 luxe appartementen. In de zomer van 2020 is het project volledig opgeleverd.

Het ontwerp voor de eengezinswoningen langs de laan refereert aan de statige lanen in het oude Rotterdam en bestaat uit stevige bakstenen woonhuizen in een sprankelend oranje-rood kleurenpalet. Het is een mix tussen woningblokken met diverse topgevels en kapvormen van ZVA en woningblokken met een plat dak, ontworpen door Orange architects. Samen vormen deze blokken een levendige straatwand die haar samenhang ontleend aan het consequent toegepaste kleurpalet.

De tussenwoningen kennen een brede beukmaat. De bergingen hiervan zijn aan de straatzijde gesitueerd en zijn in de architectuur van de woning opgenomen. De tuinen behouden zodoende volledig en met vrij uitzicht op het water.

Er is veel aandacht besteed aan de detaillering, de karakteristieke handvormstenen komen mooi tot hun recht door onder andere de terugliggende koppen langs de kozijnen, de rollagen en het verspringende metselwerk. In het gevelvlak geven sprongen tussen de verticale geveldelen een mooie plasticiteit en levendigheid aan de straatwand.

terug naar projecten