Ga naar hoofdinhoud

DSC_1422

DSC_1406

0013-5

0013-4

DSC_1431

DSC_1414

0013-8a

Locatie: Moerdijk
Opdrachtgever: DCS coatings
Uitvoering: Rietveld Bouw
Ontwerpteam: Petra van Trigt (interieur)
Opgeleverd: 2011

Eigentijds geheel

Drecht Coating Services is een innovatief en snel groeiend bedrijf, gespecialiseerd in het coaten van grote stalen constructies. De opdracht was om het gedateerde eenlaagse kantoorgebouw te moderniseren en te voorzien van een tweede bouwlaag.

Voor de opbouw is gekozen om het bestaande volume in vierkante vorm omhoog te trekken. De begane grond is vervolgens samen met de verdieping voorzien van eenzelfde metalen gevelafwerking waardoor het gebouw als één geheel oogt. Deze verbinding tussen bestaand en nieuw is nog eens extra aangezet door de contouren van het gebouw en de gevelopeningen te voorzien van robuuste kaders.

Met enkele grote glasvlakken op de verdieping is een lichte binnenruimte gecreëerd en aan de buitenzijde een sterk contrast tussen open en dichte vlakken ontstaan. Aan de binnenzijde is het gebouw in samenwerking met Petra van Trigt interieurarchitecten eveneens gemoderniseerd. Door het toepassen van glaswanden en een vide is er een fraai ruimtelijk geheel ontstaan tussen bestaand en nieuw.

ZVA was in dit project verantwoordelijk voor het ontwerp, de uitwerking en de bouwbegeleiding.

terug naar projecten