Ga naar hoofdinhoud

vv 14 JAN DEF + kader 2-web

hooiberg avond DEF

erf 3 ooghoogte 13 jan

boerderij 2.6 13 jan

schuur DEF 1 KL bnr 8 13 jan

hooiberg dag zonnepanelen

Locatie: Culemborg
Ontwerp: 2020
Opdrachtgever: Wonen a la Carte
Uitvoering: Staton
Ontwerpteam: Buro Beuk
Status: In aanbouw

Met de architect aan tafel

Het Prijsse Erf in Culemborg is een ontwikkeling door Wonen a la Carte. Het bijzondere aan hun werkwijze is dat de kopers in de gelegenheid worden gesteld om met ons als architect hun woning aan te passen en passend te maken voor hun persoonlijke situatie.

Het ontwerp voor deze bijzondere locatie aan de rand van Culemborg kenmerkt zich door haar eigentijdse stedenbouw en architectuur met een knipoog naar het aloude boerenerf. Het wooncluster is ontworpen als een gebouwen ensemble zoals terug te vinden is op een boerenerf: een boerderij, schuren en een hooiberg. Allen uitgevoerd in een eigentijds en modern uiterlijk.

De woningen zijn gesitueerd rondom een gemeenschappelijk erf. Een knusse gezamenlijke tuin waar bewoners samen de moestuin en kruidentuin kunnen onderhouden en elkaar kunnen ontmoeten. Met de gedachte van het boerenerf in het achterhoofd is het stedenbouwkundig ontwerp zo puur mogelijk gehouden. De boerderij staat aan de straat en de overige ‘schuren’ daarachter, allen gesitueerd rondom het gemeenschappelijk erf. Elk volume herbergt een aantal
woningen. Er zijn meerdere woningtypes ontworpen, sommige zijn levensloopbestendig, andere hebben bijvoorbeeld een hoge vide voor een loft-achtige beleving.
Wat alle woningen gemeen hebben is dat ze compact vormgegeven en tweezijdig ontworpen zijn.
Er is gekozen voor een karakteristieke, doch moderne uitstraling qua architectuur. Alle gevels worden uitgevoerd in verduurzaamd hout en geven een warm aangezicht.
De grote ramen zorgen voor veel daglicht tot diep in de woning en geven de bewoners een prachtig uitzicht op de omgeving!

terug naar projecten