Ga naar hoofdinhoud

DSC_1357

DSC_1348

DSC_1345

DSC_1299

DSC_1311

DSC_1302

Locatie: Rotterdam
Ontwerp: 2016
Opdrachtgever: Cityhub
Uitvoering: Fixplan
Opgeleverd: 2018

Het hotelconcept ‘Cityhub’ is gericht op de wensen van de 20- to 35-jarige ‘digital natives’, die in de stad op ontdekkingsreis willen gaan, contact met lokale jongeren zoeken en ervaringen direct online willen kunnen delen.

In de Witte de Withstraat, hartje Rotterdam, zijn 4 panden samengevoegd en herbestemd voor dit bijzondere hotelconcept. In plaats van de gebruikelijke hotelkamers heeft CityHub 126 futuristisch ogende slaapunits en een lobby waar de reiziger met een polsbandje kan inchecken en de bar bedienen.

Vanaf het begin bij het inpassen van de hubs tot en met het hele bouwtraject is ZVA betrokken geweest en de bouwbegeleiding verzorgd. Bij de nieuwe vestiging van Cityhub in Kopenhagen heeft ZVA in de aanloopfase een rol gehad en worden er voor andere locaties voorstudies verzorgd.

CityHub wil de privacy en het comfort van een hotel combineren met het gemeenschapsgevoel en de betaalbaarheid van een hostel. De slaapunits, ontworpen door CityHub in samenwerking met Studio Überdutch, zijn dan ook compact en functioneel. Gasten delen de douche- en toiletruimtes.

De slaapunits hebben een L-vorm, waarbij er telkens twee in elkaar zijn geschoven tot een blok. De liggende L-poten bieden ruimte aan een kingsize-bed; in de staande poot is er voldoende ruimte om te verkleden en bagage te plaatsen. De slaapunits zijn voorzien van WiFi, aanpasbare sfeerverlichting en Bluetooth streaming muziek.

Het interieur van de Rotterdamse vestiging is ontworpen door Studio Modijefsky. Vanaf de straat geeft een glazen pui met zwarte stalen balken zicht op de lobby.

In de komende jaren wil CityHub nog vier vestigingen in Europese steden openen. Daarna moet het concept wereldwijd worden uitgerold.

terug naar projecten