Ga naar hoofdinhoud

DSC_0131

DSC_0039

DSC_0010

DSC_0017

ZVA drijvende villa Delft

DSC_0120

DSC_0118

DSC_9973

DSC_9988

DSC_9977

DSC_0133

DSC_0113

DSC_0003

Bij het ontwerp voor deze twee drijvende woningen in Delft is intensief samengewerkt met de opdrachtgevers en adviseur Bartels en Vedder, experts op het gebied van drijvend bouwen. Er zijn een aantal innovatieve nieuwe ideeën in de woning verwerkt.

De bak is bijvoorbeeld niet een traditionele betonbak, wat hier met de beperkte diepgang te diep zou komen te liggen met de tweelaagse bovenbouw, maar is gemaakt uit glasvezelversterkt composiet, vervaardigd door Damsteegt uit Meerkerk, die hier al ervaring mee heeft bij het maken van bruggen. Dit composiet is een lichte maar zeer sterke sandwich constructie met goed isolerende eigenschappen. Bijkomend voordeel is dat met de betonnen vloer in de bak het zwaartepunt gunstiger komt te liggen dan bij de traditionele waterwoningen en daarmee de woning stabieler maakt.

.

De opbouw wordt gemaakt met het lichte Veerhuissysteem, bestaand uit koudgewalste staalprofielen in een volle EPS wand, wat uitstekende isolerende eigenschappen heeft. In combinatie met de innovatieve warmtepomp welke geschikt is voor stilstaand water wordt deze woning een unieke, luxe en duurzame drijvende villa.

De eerste woning beschikt over een presentatieruimte in de bak waar bij belangstelling geïnteresseerden een verdere toelichting kunnen krijgen op dit bijzondere concept. Daarnaast biedt bevat deze een nagelstudio. De woonverdieping heeft een open plattegrond, waarbij de woonkamer iets verlaagd ligt ten opzichte van de keuken. De overhoekse schuifpui is helemaal open te maken, waardoor je het gevoel krijgt echt in de natuur te zitten.

De tweede woning heeft eveneens een open plattegrond met diverse niveauverschillen. De woning heeft een op het water gerichte woonkamer die in open verbinding staat met de iets hoger gelegen woonkeuken met kookeiland en grote eettafel. Een vide met een moderne trap verbindt deze ruimtes met de insteekverdieping, die ruimte biedt voor een werk- en studieplek. Vanuit de insteekverdieping is middels een kort trapje het riante dakterras te bereiken, grenzend aan een daktuin.

Beide woningen zijn zeer duurzaam uitgevoerd door de hoge isolatiewaarde van de wanden, de ruime zoninstraling in combinatie met permanente zonwering door middel van overstekken, een grote hoeveelheid watergekoelde zonnepanelen op het dak en een warmtepomp die het water als bron gebruikt.

terug naar projecten