Fruitkwartier: Eigentijds wonen in een sfeervolle oud Utrechtse wijk.

In de Utrechtse wijk Ondiep bouwt Mitros het Fruitkwartier. Een evenwichtige mix tussen huur- en koopwoningen, ruimtelijk opgezet rondom het schitterende Bosbesplantsoen. Een buurt waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en prettig kunnen samenleven. Het Fruitkwartier past helemaal in de sfeer van Ondiep, als dorp in een stad.

In het Fruitkwartier worden 120 nieuwe woningen gebouwd, die als volgt zijn onderverdeeld:

Het project bestaat uit 57 eengezinskoopwoningen met tuin, 47 eengezinshuurwoningen met tuin en 15 beneden- en bovenwoningen (huur), waarvan enkele als zorgwoning worden ingericht. Centraal in het Fruitkwartier, midden tussen de woningen, ligt het openbare Bosbesplantsoen.

De architectuur van het Fruitkwartier is dorps en statig. Robuuste raampartijen met brede gevels, met afwisselend kantelen en trapgevels geven elke straat een gevarieerd en intiem karakter. Dat beeld wordt nog eens versterkt door de afwisseling in kleurstelling van baksteen en dakbedekking. Parkeren is mogelijk dicht bij huis. De opzet en architectuur geven het Fruitkwartier zijn gastvrije en beschutte karkater, dat past bij een sfeervolle oud-Utrechtse wijk als Ondiep.

Publicaties:

Artikel in 'de Volkskrant'

Artikel in 'Postplanjer'

Artikel in 'Bouwformatie'