Ga naar hoofdinhoud

In Vroondaal is de bouw van De Dames van Vroondaal fase 3 en 4 gevierd. 186 nieuwe woningen in een nieuwbouwplan van in totaal maar liefst 331 woningen. Dinsdag 4 juli was het feest op de bouwplaats in gemeente Den Haag. Samen met de toekomstige bewoners vierden de ontwikkelaars, architecten en bouwer dat de bouw van fase 3 is gestart en dat binnenkort de eerste paal voor fase 4 de grond in gaat.

De Dames van Vroondaal is tot stand gekomen vanuit Ontwikkelingscombinatie Vroondaal (Synchroon en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) in samenwerking met de gemeente Den Haag, ZVA Architecten en BGSV. De woningen worden gebouwd door VORM.

Wethouder Robert van Asten: “In Vroondaal bouwen we aan een prachtige wijk, met bijzondere, échte Haagse architectuur. De mensen die hier wonen, kunnen hier op een steenworp afstand van het strand van Kijkduin, goed toeven. Een diverse stad als Den Haag heeft huizen nodig in ieder segment. In Madestein geven we dan ook ruimte aan nieuwbouw in het hogere segment. Hier komen in totaal ongeveer 2.100 woningen. We markeren een nieuwe stap in een evenwichtige ontwikkeling van Den Haag.

Geen huis hetzelfde

De nieuwe woningen komen tussen de Westmadeweg en Park Madestein, om de hoek van Landgoed Ockenburgh, het strand en de zee. De architectuur is geïnspireerd op de architectuurstijl van de klassieke Haagse wijken en is ontworpen door Walter Zeinstra van ZVA Architecten. Eerder was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van Vroondaal aan het Park. De nieuwbouwhuizen zijn rijkelijk voorzien van details in de gevels, erkers, balkons, veranda’s en ornamenten. Geen enkel huis is hetzelfde. Met dezelfde kleur gevelsteen en alle accenten in het wit is eenheid gecreëerd, ook met voorgaande fases.

Klassiek met het comfort van nu

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager BPD: “Het is mooi dat we met deze duurzame ontwikkeling Vroondaal Noord kunnen voltooien. De statige woningen in een Haagse architectuur doen denken aan de oude wijken van Den Haag, maar bieden het comfort van nu. De woningen zijn onder andere uitgerust met een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Dankzij deze en nog meer duurzame toepassingen krijgen de woningen energielabel A++++.”

terug naar nieuws