Ga naar hoofdinhoud

Afgelopen weekend is de pre-sale gestart van 17 exclusieve huizen langs de Waal bij Nijmegen. Het plan bevindt zich in een klein buurtschapje dat in de afgelopen jaren onderdeel is gaan worden van de grote uitbreidingsplannen in Lent, maar met zijn ligging en historie toch een heel kenmerkend en eigen karakter heeft. Het meest beeldbepalende gebouw hier is het voormalige 50kV station, dat in de jaren ’30 van de vorige is gebouwd in een kenmerkende Haagse school architectuur. Daarnaast zijn er enkele dienstwoningen in eenzelfde stijl bij gebouwd en bevinden zich daar omheen enkele oude boerderij-achtige woningen en een tweetal villa’s van eind 18e / begin 19e eeuw.

Het plan voegt zich in deze organisch gegroeide setting door een kleine korrel te hanteren van tweekappers en een enkel rijtje van 3. De verschillen in ligging zijn vertaald naar een drietal bouwstijlen, die ieder op hun eigen manier reageren op de directe omgeving en recht doen aan de kleinschaligheid van het buurtschap.

Het plan ligt in de oksel van de voormalige geniedijk en de rivierdijk en wordt aan de Noordoost-zijde begrensd door een nieuw gegraven brede watergang. Het plan is ontwikkeld door Daverveld Ontwikkeling in combinatie met Reuvers Onwikkeling.

Op de website Lentsepracht-nijmegen.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven tot 10 januari. Aan belangstelling voor het project blijkt geen gebrek, er zijn na een week al ruim 85 aanmeldingen binnen.

terug naar nieuws