Ga naar hoofdinhoud

Afgelopen vrijdag is het nieuwe kantoor voor Ter Steege West officieel geopend. Het volledig houten gebouw is sinds 1 december in gebruik en werd nu in aanwezigheid van algemeen directeur Hans Ter Steege en regiodirecteur Walter Vermeulen in een feestelijke sfeer opengesteld voor alle genodigden. Met rondleidingen kon iedereen ervaren hoe fijn de sfeer in het gebouw is, met de warme uitstraling van het CLT casco, gecombineerd met de ruimtelijkheid en het vele daglicht dat overal in gebouw volop aanwezig is.

Ter Steege Bouw Vastgoed Delft bouwde dit pand voor zichzelf. Zij verdiepten zich de afgelopen jaren grondig in duurzaam bouwen. Dit matchte goed met de opgebouwde kennis en ervaring  van Zeinstra Veerbeek Architecten op het gebied van houtbouw. Daarom werd voor dit nieuwe kantoor bewust gekozen voor houtbouw.

Het pand heeft een dragende constructie van cross laminated timber (CLT), ofwel kruislaags gelamineerd hout. CLT heeft een prettige warme uitstraling en een goede akoestiek. Het is vochtregulerend, isolerend en draagt bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het heeft ook een positieve invloed op het energiegebruik en het slaat COop. CLT heeft bovendien een snelle en droge montage, via bouten of lassen, waardoor er tijdswinst is te behalen in de bouwfase. Aan het eind van de levensduur is het demontabel en circulair.

In dit kantoor is extra aandacht besteed aan het creëren van een prettig binnen-klimaat. Er is gebruikgemaakt van een warmte-wisselaar, vloer- en luchtverwarming en -koeling, een mossedumdak en beplanting aan gevel en luifels om binnenschijnende zon te voorkomen. Daarnaast is er een opvang voor regenwater. Het water wordt gebruikt om de toiletten te spoelen en om de planten aan de gevel en rondom het pand water te geven.

terug naar nieuws