Ga naar hoofdinhoud

Afgelopen woensdag is onder grote belangstelling de verkoop gestart van de Rijswijksche Vlechterij, mede bezocht door wethouder Armand van de Laar:

“Meer dan 50 definitieve inschrijvingen binnen 24 uur: er is ook mooi nieuws te melden in deze lastige tijden. In onze duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten kunnen we negen prachtige woningen aanbieden en daar blijkt enorme belangstelling voor.

De presentatie van het project leverde 900 belangstellenden op; de inschrijfavond meer dan 200 bezoekers; en inmiddels meer dan 50 definitieve inschrijvingen binnen 24 uur.

Duurzaam, levensloopbestendig, aan het water en prachtig ontworpen: welkom bij De Rijswijksche Vlechterij”

https://lnkd.in/eAEqsHiE

Zeinstra Veerbeek Architecten
Van Daal Makelaardij
Wonen à la Carte
Gemeente Rijswijk

De architectuur van de Rijswijksche Vlechterij is geïnspireerd op de recente geschiedenis van de plek. De locatie was ooit de rand van buitenplaats Sion en nadat deze in verval was geraakt kwam er hier, mede door de ligging aan het water kleinschalige bedrijvigheid op gang. In de architectuur van de woningen langs het water maken we met stoere loods-achtige volumes een knipoog naar deze periode. Grote puien, schuifdeuren en loft-achtige binnenruimtes leggen niet alleen link naar dit verleden, maar bieden ook de perfecte manier om optimaal te kunnen genieten van de geweldige ligging aan het water. De keuken bevindt zich in een aangebouwd volume met een ruimtelijke kap waardoor het daglicht diep naar binnen komt en het binnen een fijne ruimtelijke beleving heeft.

Duurzaamheid is een wezenlijk uitgangpunt in de architectuur. De woningen zijn zeer energiezuinig en bovendien helemaal uit hout opgetrokken, zowel de constructie als de gevelbekleding. Hiermee wordt de opgeslagen CO2 in het hout vastgehouden en wordt er juist niet, zoals bij betonbouw, heel veel uitgestoten. Op het dak is een vegetatiedak bedacht, waarmee water langer wordt vastgehouden en het bijdraagt aan meer biodiversiteit en minder hittestress. Een ander, minder voor de hand liggend duurzaam onderdeel, is de indeelbaarheid van de woning als levensloopbestendige woning. Dit maakt de woningen bijzonder geschikt om er ook tot op hoge leeftijd fijn in te kunnen wonen.

terug naar nieuws