Ga naar hoofdinhoud

Wethouder Femke Vleij en algemeen directeur Tomas van den Berg van bouwbedrijf De Langen & van den Berg hebben op 29 augustus 2024 een koopovereenkomst ondertekend. Door de ondertekening worden er 25 appartementen en een ruimte voor รฉรฉn of meerdere bedrijven op de Beukenhof gerealiseerd.

๐–๐ข๐ง๐ง๐š๐š๐ซ ๐ญ๐ž๐ง๐๐ž๐ซ
De koopovereenkomst voor het project Beukenhof kwam voort uit de door de Gemeente Waddinxveen uitgeschreven tenderprocedure. Uit een voorselectie van elf partijen en een daaropvolgende selectieprocedure met drie finalisten werd project Beukenhof unaniem als beste beoordeeld. Het project scoorden de hoogste punten op alle criteria: kwaliteit, prijs en proces.

๐“๐ž๐ ๐ž๐ง๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐ ๐ž๐ฆ๐ž๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ก๐ฎ๐ข๐ฌ ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง ๐Ÿ๐Ÿ“ ๐ฐ๐จ๐ง๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง ๐ ๐ž๐›๐จ๐ฎ๐ฐ๐
Uitgangspunt voor de 25 koopappartementen is het bereiken van een bredere doelgroep: Er worden 15 goedkope koopappartementen, 7 middeldure koopappartementen en 3 dure koopappartementen gebouwd. Naast de woningen worden er in het complex รฉรฉn of meerdere bedrijfsruimten gerealiseerd.

๐„๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ค๐ญ๐ž ๐ฐ๐จ๐ง๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ข๐ž๐๐ž๐ซ๐ž ๐–๐š๐๐๐ข๐ง๐ฑ๐ฏ๐ž๐ง๐ž๐ซ
De Gemeente Waddinxveen streeft naar een geschikte woning voor iedereen, in alle sectoren (van huur tot koop). Wethouder Femke Vleij: โ€œAls gemeente zijn we blij met iedere extra woning, omdat de vraag naar woningen blijft bestaan. Dat er tegenover het gemeentehuis straks 25 appartementen bij komen met het accent op goedkoop en middelduur, is een waardevolle toevoeging voor de woningmix in Waddinxveenโ€.

๐“๐จ๐ž๐ค๐จ๐ฆ๐ฌ๐ญ๐›๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ง๐๐ข๐  ๐ฐ๐จ๐ง๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ก๐š๐ซ๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐’๐ฅ๐ž๐ฎ๐ญ๐ž๐ฅ๐ค๐ฐ๐š๐ซ๐ญ๐ข๐ž๐ซ
โ€œBij het ontwerp van het appartementencomplex hebben we rekening gehouden met circulariteit, klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit. Met een nul-op-de-meter (NOM) ontwerp groene daken, gevelgroen, groenstroken rondom het gebouw en nestgelegenheid voor vogels en vleermuizen bevordert de Beukenhof een klimaatbestendige diervriendelijke omgevingโ€, zegt algemeen directeur Tomas van den Berg. Het heerlijke parkje voor de deur draagt bij aan een gezonde en aangename leefomgeving.

๐ƒ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฐ๐š๐œ๐ก๐ญ๐ข๐ง๐  ๐ข๐ฌ ๐๐š๐ญ ๐ก๐š๐ฅ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฐ๐ž๐ ๐ž ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ“ ๐ ๐ž๐ฌ๐ญ๐š๐ซ๐ญ ๐ค๐š๐ง ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐ญ ๐๐ž ๐›๐จ๐ฎ๐ฐ
Als alles voorspoedig voorloopt, zijn de woningen halverwege 2026 klaar voor oplevering. De Langen & Van den Berg werkt voor de ontwikkeling samen met Wonen ร  la Carte. Het ontwerp van het gebouw ligt in handen van Zeinstra Veerbeek Architecten.

terug naar nieuws