Ga naar hoofdinhoud

Binnenkort wordt gestart met de bouw van Buitenplaats Hofstede. Zaterdag kwamen de eerste kopers, samen met het projectteam en wethouder Armand van de Laar samen op de locatie waar de woningen komen te staan. Hier een registratie van afgelopen zaterdag

Meet&Greet
Tijdens de middag werd gesproken over de plannen en de nieuwe bewoners maakten kennis met elkaar. De bouw van de buitenplaats gaat deze maand van start. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar, maar dat zijn er niet veel meer. “Er komen 38 woningen en ik denk dat het echt een aanwinst is voor Rijswijk en de bewoners die hier gaan wonen, maar ook voor de mensen die van het gebied gebruik gaan maken”, aldus wethouder van de Laar.

Kopers zijn lovend over de plek
Maarten is één van de mensen die een woning kocht op de buitenplaats: “We zochten een prachtige plek in het groen maar toch ook in Rijswijk. Toen we dit project zagen waren we eigenlijk direct verkocht.” Ook Iris heeft een huis gekocht: “Het is dicht bij de natuur en lekker dichtbij het centrum van Rijswijk en dat spreekt me erg aan.”

Perfecte locatie om te wonen
Buitenplaats Hofstede maakt straks deel uit van de Rijswijkse Landgoederenzone, een rijk cultuurhistorisch gebied dat bekendstaat om de zeven landgoederen en gelegen is rondom de van Vredenburchweg. Het wordt een prachtige plek om te wonen, dicht bij het Rijswijkse Bos, de Rijswijkse Schouwburg, Park den Burgh, Tennispark Welgelegen en het Julialaantje dat in ere wordt hersteld. Ook het karakteristieke oude centrum van Rijswijk met de Herenstraat en de binnenstad van Den Haag zijn nabij.

terug naar nieuws