Ga naar hoofdinhoud

Op donderdag 15 juni gaf wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, het startsein voor de bouw van de 17 woningen van het project Waterborg in Puttershoek.

De woningen komen op de plek waar vroeger het gemaal ’t Hooft van Benthuizen stond. Het terrein ligt in de oksel van de kruising van het Schouteneinde en de Molendijk.

Wethouder Heij is erg blij dat de bouw gaat starten: “Het heeft even geduurd maar het project Waterborg doet nu recht aan alle aspecten die we belangrijk vonden voor de invulling van deze historische locatie in het dorp Puttershoek. De architect heeft voor de vormgeving aansluiting gezocht bij het voormalige gemaal ’t Hooft van Benthuizen, dat dateert uit 1870. Het gemaal stond op het punt waar de Kreek, Oostvliet en Boezemvliet samenkomen. Voor de ontwikkelaar was het de uitdaging om een plan te ontwikkelen, waarbij de contouren van het gemaal en de karakteristiek van de bebouwing de emoties van het verleden doen herleven. Ook moest het ontwerp stedenbouwkundig passen bij de aangrenzende Posthoorn locatie en de molenbiotoop van de naastgelegen korenmolen De Lelie. En bij nader onderzoek bleek de ondergrond van De Waterborg ook nog rijk aan archeologische vondsten. Er zaten dus heel wat uitdagingen in dit plan. Ik ben blij dat het gelukt is die uitdagingen op een goede manier het hoofd te bieden. En trots dat er straks 17 mooie nieuwe woningen op deze aantrekkelijke historische locatie staan.”

Er komen 5 watervilla’s, 4 royale gemaalwoningen en 8 appartementen voor gezinnen en senioren. De woningen passen binnen de karakteristieke, historische uitstraling van het Schouteneinde en de directe omgeving. De uitstraling van de gemaalwoningen verwijst naar het oude gemaal. De watervilla’s krijgen een terras direct aan het water. De appartementen komen rond een hofje. De woningen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd.

De ontwikkelaar, een samenwerkingsverband tussen De Langen & van den Berg Vastgoed en Daverveld Ontwikkeling, verwacht ongeveer een jaar nodig te hebben voor de bouw. Meer informatie is te vinden op de website Waterborg Puttershoek.

terug naar nieuws