Ga naar hoofdinhoud

Vanuit ons kantoor kijken we uit op een prachtige groene oase, midden in een verstedelijkt gebied. Hier lopen hazen rond en vliegen talrijke vogels. Om de kwaliteit hiervan nog eens een extra impuls te geven is, met dank aan onze goede buren van Accenture en verhuurder Boei, een groot deel opnieuw aangeplant met inheemse plantsoorten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Het doel van dit zogenaamde ‘bijenpark’ is de wilde bijen van voedsel te voorzien over een zo lang mogelijke periode en de aandacht te vestigen op Nederlandse vaste planten, inheemse bloemen en bloemheesters. Aan de ene kant heeft de uitstraling van ‘Piet Oudolf tuin’ en aan de andere kant is het een jaarrond bloei als voedsel voor alle insecten, vogeltjes, bodemleven. Het is biodiversiteit waar je doorheen kunt wandelen en kunt waarnemen.

Het project ‘Hoe meer kleur, hoe meer biodiversiteit’ is hiermee gelanceerd op 21 september. Dit is door Dr. Casper van der Kooi, hoogleraar Biologie van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd, hiermee is er zowel op praktisch als wetenschappelijk niveau educatie in dit Bijenpark.

De tuin bevat daarnaast enkele fruitbomen en een biologische moestuin, waar we samen met onze buren van mogen oogsten. De is dus niet alleen goed voor de biodiversieteit en leuk om op uit te kijken, maar nodigt ook uit om actief te zijn.

terug naar nieuws