Ga naar hoofdinhoud

Afgelopen week waren we met onze collega’s op bezoek bij de bouw van een particuliere villa in Rijswijk. Wat is de villa mooi geworden! De bouw is nu in de afrondende fase en de architectuur is goed zichtbaar.

De nieuwe villa wordt gebouwd op het perceel van drie bijzondere monumentale panden. Het perceel is ruim opgezet waarbij de monumentale panden meer aan de weg staan en een karakteriserende rol hebben op de locatie. Aan de zuidoostzijde van het perceel is momenteel een tuin ingericht. Er is op het huidige erf voldoende ruimte voor een tweede woonhuis.

Vanaf de straat is de villa haast niet zichtbaar door de tuin met een brede strook planten en bomen die de woning van de straat scheid. Pas halverwege het perceel neemt de grote rieten kap vorm aan. Dit is bewust zo ontworpen zodat de villa vanaf de straat een ondergeschikte rol heeft t.o.v. de huidige panden.

De villa is vormgegeven als een luxe schuurwoning met een rieten dak, massieve houten spanten en slanke kozijnen met grote glasvlakken. De grote glasvlakken in combinatie met de strakke afwerking van de gevelbekleding geven een modern uiterlijk aan de villa. De grote glaspui op het noorden biedt uitzicht op de tuin en zorgt voor een lichte woonruimte. Door de brede strook bomen en planten tussen de woning en de weg wordt de privacy gewaarborgd.

We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat!

terug naar nieuws