In september 2009 werden wij door kopersvereniging 't Spoekeboompje uitgenodigd deel te nemen aan een architectenselectie betreffende 16 woningen die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap ontwikkeld zouden worden. 

Als jong en pas opgericht architectenbureau stortten wij ons vol enthousiasme op deze opgave. Om het proces voor onszelf en de toekomstige bewoners / ontwikkelaars overzichtelijk te houden ontwikkelden wij een stappenplan om in enkele heldere beslissingen tot een gewenst resultaat te kunnen leiden. Na een tweede ronde, waarbij er een "klik" tussen de toekomstige bewoners en onszelf ontstond, werden we uiteindelijk gevraagd de woningen voor en, vooral met, de enthousiaste groep te gaan ontwerpen.Na een aantal intensieve ontwerpavonden waarbij iedere opdrachtgever zijn wensen en ideeën kenbaar kon maken waren er uiteindelijk 16 verschillende woningplattegronden ontwikkeld. Hierbij hebben wij een aantal gevelvoorstellen geschetst en voorgelegd aan de groep waarbij één van de voorstellen unaniem als meest aansprekende werd verkozen. Dit gevelprincipe is door ons verder ontwikkeld waarbij rollagen, kozijnindelingen en detaillering zijn ingezet als architectonische middelen om de zestien individuele woningen in vier blokken van vier woningen als een eenheid vorm te geven.Extra aandacht is uitgegaan naar de expressie door detaillering van de ramen en de entreepartijen. Hierdoor wordt binnen de eenheid van de blokken de individuele woning nog eens extra benadrukt.

Uiteindelijk heeft dit, ook voor ons bijzondere ontwerptraject, geleidt tot verassende woningplattegronden en een hoog niveau in architectuur en afwerking. In samenwerking met ingenieursbureau Bartels en Veluwse bouw, die bijzonder zorgvuldig de details uitvoert, kunnen wij met recht trots zijn op een bijzonder project wat navolging verdient.