Nieuwbouw van een drijvende woning in het plan Harnaschpolder aan de westzijde van Delft.

Er is intensief samengewerkt met de opdrachtgever en adviseur Bartels en Vedder, experts op het gebied van drijvend bouwen. Er zijn een aantal innovatieve nieuwe idee├źn in de woning verwerkt.

De bak is bijvoorbeeld niet een traditionele betonbak, wat hier met de beperkte diepgang te diep zou komen te liggen met de tweelaagse bovenbouw, maar is gemaakt uit glasvezelversterkt composiet, vervaardigd door Damsteegt uit Meerkerk, die hier al ervaring mee heeft bij het maken van bruggen. Dit composiet is een lichte maar zeer sterke sandwich constructie met goed isolerende eigenschappen. Bijkomend voordeel is dat met de betonnen vloer in de bak het zwaartepunt gunstiger komt te liggen dan bij de traditionele waterwoningen en daarmee de woning stabieler maakt.

De opbouw wordt gemaakt met het lichte Veerhuissysteem, bestaand uit koudgewalste staalprofielen in een volle EPS wand, wat uitstekende isolerende eigenschappen heeft. In combinatie met de innovatieve warmtepomp welke geschikt is voor stilstaand water wordt deze woning een unieke, luxe en duurzame drijvende villa. In de woning is een presentatieruimte aanwezig waar bij belangstelling ge├»nteresseerden een verdere toelichting kunnen krijgen op dit bijzondere concept. 

Voor verdere advisering omtrent deze bouwwijze en de realisatie van drijvende bouwwerken kunt u ook terecht op onderstaande site:

Balance_deau_logo copy

Advies voor drijvend bouwen