Wonen Op Water op de Lentse Plas

nijmegen drijvende woningen Lentse Plas

Wonen op het water, volledig omringd door water en natuur… Een droom die binnenkort misschien uitkomt in de Waalsprong in Nijmegen.

 

De voorbereidingen voor het realiseren van drijvende woningen zijn inmiddels gestart. Gemeente Nijmegen heeft ontwikkelaar Balance d’eau opdracht gegeven om in samenwerking met Zeinstra Veerbeek Architecten te onderzoeken of het haalbaar is om circa 27 woningen te realiseren in de Lentse Plas en circa 30 woningen in de Oosterhoutse Plas. Balance d’eau realiseerde al verschillende drijvende woningen op een aantal plaatsen in Nederland.

 

Balance d’eau maakt gebruik van een eigen uniek, gepatenteerd bouwsysteem dat speciaal voor het bouwen van drijvende woningen is ontwikkeld. Binnen het bouwsysteem kunnen eigentijdse woningen worden gerealiseerd met een hoog comfort en afwerkingsniveau, lage onderhoudskosten en een laag energieverbruik.

 

De basis van de woning is een hightech bak van composiet gecombineerd met een staalconstructie en een houtskelet opbouw. Het totale bouwsysteem is daardoor licht van gewicht met behoud van de stevigheid en stabiliteit. Een goede combinatie om drijvende woningen te realiseren met een goede prijs/kwaliteit verhouding en een laag energieverbruik