Gewonnen! Selectie Verreweg Wilgenrijk

18-12-ABB-bouwt-Verreweg-DET

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep heeft een selectie gewonnen in het unieke woongebied Wilgenrijk te Maassluis. ABB ontwikkelt en realiseert hier Verreweg – Nieuw Hollands Huis. Het door Zeinstra Veerbeek Architecten ontworpen plan is gelegen in deelgebied Buitengoed en omvat grondgebonden huizen en appartementen.

Wilgenrijk is een gebiedsontwikkeling gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. In totaal worden er circa 1.750 huizen gerealiseerd. Eeuwenlang is het plangebied gebruikt voor agrarische doeleinden, maar in de komende periode transformeert het gebied geleidelijk naar een woonlandschap. Diverse deelplannen zijn gerealiseerd en in ontwikkeling. Verreweg – Nieuw Hollands Huis wordt gerealiseerd in deelgebied Buitengoed aan Verreweg, een belangrijke statige laan die het gehele Wilgenrijk verbindt.

De ontwikkeling van Verreweg – Nieuw Hollands Huisis bewust geënt op de kwaliteit van de huizen en de leefomgeving van de bewoners. Het ontwerp van de huizen is gebaseerd op de traditionele Oud Hollandse architectuur, maar is vormgegeven in een nieuwe stijl waardoor de Maassluise School architectuur ontstaat. De huizen vormen geen anonieme repetitie in lange blokken, maar individueel herkenbare huizen, met een eigen karakter, stijl en kleurpalet.