Tweede ontwikkelingsovereenkomst waterkavels ondertekend

waterwoningen woerden uitzicht

Na de succesvolle verkoop van de eerste vier drijvende woningen in Waterrijk Woerden komt er nu een vervolg. De ontwikkelovereenkomst voor de tweede fase waterkavels is op 14 december 2016 ondertekend door Olaf Janssen (namens Balance d ’eau) en wethouder Ivo ten Hagen (namens gemeente Woerden). Het gaat om zes waterkavels, aan de zuidkant van wooneiland IV in recreatieplas Cattenbroek.

In 2014 is de gemeente Woerden een selectieprocedure gestart voor het vinden van een ontwikkelaar voor vier van de tien waterkavels in recreatieplas Cattenbroek. Hierbij kwam Balance d’eau als beste naar voren. Na een succesvolle verkoop van de eerste fase, is de ontwikkeling van de tweede fase opnieuw aan deze partij gegund.

Wethouder Ivo ten Hagen (ruimtelijke ontwikkeling): ʺInmiddels is de eerste drijvende woning een feit. De drie andere woningen zijn in voorbereiding of in aanbouw. Waterrijk Woerden is hiermee weer een aantal bijzondere woningen rijker. Maar daar blijft het gelukkig niet bij. We bieden dit innovatieve en duurzame concept graag de ruimte. Daarom worden ook de zes andere kavels voor drijvend wonen door Balance d’eau ontwikkeld. Hier is plek voor nog eens acht woningen.”

Duurzame drijvende woningen

Olaf Janssen (directeur Balance d ’eau): “Met innovatieve bouwtechnieken realiseert Balance d’eau energiezuinige drijvende woningen en de eventueel benodigde infrastructuur op elke locatie. Ook in ondiep of moeilijk bereikbaar water en in gebieden met wateroverlast of bodemdalingsproblematiek.

De bouwkwaliteit en wooncomfort kunnen zich meten met luxe woningen op land.

De ontwerpen van de waterwoningen in Waterrijk Woerden hebben allen een ruimtelijke opzet, waarin de relatie met het water centraal staat. In combinatie met de duurzame materialen creëert dit een harmonieus geheel. De grote glaspartijen geven een weids uitzicht over het water en zorgen binnen voor een fraai natuurlijk verlichte woning. Door middel van diverse opties kunnen de toekomstige bewoners hun droomhuis naar eigen wens realiseren”.

Eiland IV Waterrijk Woerden

Eiland IV bestaat in totaal uit zes bouwvelden en het drijvend wonen. In totaal is hier ruimte voor 150 woningen. Het oostelijke deel van het eiland heeft projectontwikkelaar HeijWaal ontwikkeld. De kavels op het westelijke deel zijn grotendeels bestemd voor particuliere bouwers. Inmiddels zijn de meeste kavels uitgegeven en zijn de eerste woningen bewoond.

Naast woningen zijn er een parkje, een kleinschalige horecagelegenheid en speelvoorzieningen op het eiland. Hiermee wordt de ligging van het eiland in de recreatieplas optimaal benut.